OPERA ÖĞRENCİLERİNE DUYURU: AKADEMİ BİFO

Borusan Sanat’ın ülkemizin genç klasik müzik öğrencileri ve sanatçıları için yeni oluşturduğu Akademi BİFO programını size duyurmak istiyoruz. Programın amacı genç opera anasanat dalı ve müzik bölümü öğrencilerimize kendilerini geliştirme ve profesyonel sahne deneyimi kazanma olanağı sunmak. Bu kapsamda şan ve enstrüman olarak iki kategoriye ayırdığımız programa 2016–2017 sezonunda şan ile başlıyoruz.

Akademi BİFO’ya başvuruda bulunan genç müzisyenlerimiz, ön elemeyi müteakip katılacakları odisyon sonrası bir eğitim programına dahil olacak; yurtiçi ve yurtdışından gelen eğitimcilerden müzikal yorum ve stil, sahne ve dramaturji, diksiyon ve şan dersi alacaklar.

Bu eğitim, ağırlık olarak Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın 2016–2017 sezonunda seslendireceği, Richard Strauss’un Der Rosenkavalier operasından seçilmiş rollere yönelik gerçekleşecek ve program sırasında eğitimcilerin uygun gördüğü genç müzisyenlerimiz operadan seçilmiş rolleri profesyonel koşullarda seslendirme olanağına sahip olacak.

2017–2018 sezonunda benzer bir uygulamayı yaylı çalgılar için de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Böylelikle Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Quartet aracılığıyla müzikseverlere klasik müziği ulaştırmanın yanı sıra, konservatuvarlarımızdan yetişmiş genç müzisyenlerimize profesyonel bir deneyim edinme olanağı da sunmayı hedefliyoruz.

Akademi BİFO’ya başvurular 1 Ağustos 2016 tarihinde başlayıp 20 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek. Başvuru ile ilgili bilgileri 9 Temmuz 2016 Cumartesi günü www.borusansanat.com/akademibifo adresinden duyuracağız.

18/07/2016